Havran Ziraat Odası

Tarihçe

Havran Ziraat Odası Başkanlığı; 1967 yılında Muharrem ÖZDİL’in başkanlığında kurulmuş, sırası ile 1968 yılında Ziya AYYILDIZ, 1969 yılında İhsan ARABACI, 2007-2014 yıllarında Emin ERSOY, 2015-2019-2023 şubat ayına kadar Adem YAKUT’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmişlerdir.

Odamız ; 10 Oda Meclis üyesi 7 Yönetim Kurulu üyesi ve 2 personeli ile birlikte Mescit Mah. Yılmaz Akpınar Cad. No:9 Havran/Balıkesir adresinde kendi binasında 5200  aktif üye ile çiftçilerimize hizmet vermektedir.

Odamız; Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu 15/05/1957 kabul tarihi 6964 sayılı kanun numarası ile kurulmuş olup, kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek hizmetleri görmek, tarım sektörünün her alanda genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleşmesine yardımcı olmak, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, tarımda iş, meslek ve disiplin ve ahlakı ile birliği korumak, çiftçilerin birbirleri ile ve halk ile  olan   ilişkilerinde dürüstlüğü güveni hakim kılmak amacıyla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.

Odamızda; 1 adet personel Genel Sekreterlik görevini sürdürmekte ayrıca, Odamızın Tek düzen hesap planına göre muhasebe işlemlerini yürümekle beraber resmi evrak işlemlerinin de takibini ile birlikte Zobis sistemi üzerinden de belge işlemlerini yerine getirmektedir.

Odamızda: 1 adet Ziraat Mühendisi üyelerine tarımsal danışmanlık hizmeti vermekle birlikte Zobis sistemi üzerinden belge işlemlerini yerine getirmektedir.

Odamızın;1 adet Renault Kangoo marka resmi aracı ve 1 adet motosikleti bulunmaktadır. Bu araçlar ile odamızın iç ve dış mahalli işlemleri yerine getirilirken ayrıca odamız üyelerinin ve danışmanlık hizmeti verilen üyelerimizin talepleri doğrultusunda, arazilerindeki hastalık ve zararlılar için gerekli olan kontrollerin yerine getirilmesinde kullanılmaktadır.

Odamız tarafından çeşitli dönemlerde yöremizin tarımsal ürünlerini tanıtıcı etkinlikler düzenlenmekte, üyelerimizin yeni tarımsal teknolojilerini yerinde gösterebilmek için fuarlar ve geziler düzenlemektedir. Odamız tarafından tarımsal faaliyetleri ile ilgili çeşitli dönemlerde panel ve konferanslar tertip edilebilecektir.